FAQ / VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen aan My Little Closet.

Kan ik mijn order wijzigen?

Helaas kan je jouw order niet wijzigen eens deze geplaatst is, dit omdat ons bestelsysteem dit niet toelaat. U kan steeds beroep doen op uw 14 dagen herroepingsrecht en uw bestelling terugsturen naar My Little Closet na ontvangst van de goederen.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Dat hangt af van de verzendoptie die jij kiest tijdens het afrekenproces. Meer informatie over leveringen en bezorgtijden vind je in deze link

Ik ben toevallig in de buurt van Beersel, kan ik mijn bestelling zelf afhalen?

Dat kan! Kies tijdens het afrekenproces voor de optie “Gratis afhalen te Beersel en maak een afspraak om jouw bestelling te komen ophalen.

Ik vertrouw het niet om mijn bankgegevens online in te geven. Kan ik ook betalen met een bankoverschrijving?

Natuurlijk! Jij betaalt op de manier die jij het fijnste vindt! Echter is het wel zo dat wij jouw bestelling pas kunnen verwerken van zodra wij de overschrijving op onze rekening hebben ontvangen, en daardoor kan deze optie nét iets langer duren dan andere opties. Onze bankgegevens vind je op de afrekenpagina.

Kan ik mijn adres wijzigen na het plaatsen van mijn bestelling?

Helaas niet, dit laat ons systeem ons niet toe!

Kan ik mijn artikelen retourneren?

Zeker! Jij hebt altijd recht op 14 dagen herroepingsrecht. Jij hoeft helemaal geen redenen op te geven om jouw bestelling te retourneren. Geef ons wel eerst een seintje vooraleer je goederen zomaar te retourneren. Lees hier alle voorwaarden voor ruilen en retourneren. 

Ik heb mijn goederen ontvangen en er een vlek op gemaakt. Kan ik deze nog retourneren?

No way Jose, helaas niet! Er wordt van je verwacht dat je de staat van de goederen grondig bestudeert en dat je deze eventueel past. Indien jij artikelen retourneert is één van de voorwaarden dat je ons deze bezorgt in de originele staat.

Toch nog vragen?

Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons